• ΔΙΑΜΟΝΗ+30 27330 23220
  • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ+30 27330 21358
  • E-mailsaga@sagapension.gr
  • ΔΙΑΜΟΝΗ+30 27330 23220
  • ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ+30 27330 21358
  • E-mailsaga@sagapension.gr

ΣΜΑΡΑΓΔΕΝΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ

Η κάποτε γνωστή με την ονομασία Όνου Γνάθος (λόγω σχήματος) χερσόνησος αποτελούσε μία φυσική συνέχεια της Πελοποννήσου στο λακωνικό κόλπο.

Το νησί των κόκκινων ελαφιών (CERVI) και του κυνηγιού είχε την προστασία της Θεάς Αρτέμιδος όπως φανέρωναν τα αρχαία ιερά της στην περιοχή.

Σήμερα, ξεχωρίζει και πάλι, αυτή τη φορά όμως περικλειόμενη από γαλαζοπράσινα νερά και βαλλόμενη πανταχόθεν από της αχτίνες του νοτιοελλαδίτικου ήλιου. Η Ελαφόνησος είναι η τελευταία θεϊκή πινελιά στο λακωνικό καμβά, νησάκι γνωστό τοις πάσι, έτοιμο να φιλοξενήσει τις ορδές των επισκεπτών που αναζητούν την αληθινή απόλαυση των κρυστάλλινων εξαγνιστικών νερών στις παραλίες του Σίμου στον όρμο Σαρακίνικο και της Παναγίας (στα βορειοδυτικά του νησιού) με τα μοναδικά ηλιοβασιλέματα για τους ρομαντικούς. Στο Σίμο υπάρχει πλήρως οργανωμένο κάμπινγκ 130 θέσεων καλύπτοντας όλες τις ανάγκες. Οι λευκοί αμμόλοφοι και οι κέδροι συμπληρώνουν την λιτή και απέριττη ομορφιά της Ελαφονήσου.

Για τον ανυπόμονο ταξιδιώτη λίγα λεπτά από τη λακωνική ακτή (Πούντα Βοιών) προς το λιμάνι της χώρας αρκούν για να σβήσουν τη δίψα της γνωριμίας ή της επανασύνδεσης με το τοπίο. Τα δρομολόγια με τα φεριμπότ είναι άλλωστε τακτικά (τουλάχιστον κάθε μία ώρα από τις 7 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ) και πάντοτε συνεπή. Ανατολικά της Πούντας και ανάμεσα στο Παυλοπέτρι και στην ακτή έχει ανακαλυφθεί το 1968 πρωτοελλαδικός πολιτισμός.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΟΝΤΙΝΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ