ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
ΓΥΘΕΙΟ ΜΑΝΗ
Το Γύθειο βρίσκεται νότια της Πελοποννήσου, στο δυτικό μυχό του Λακωνικού κόλπου. Ο πληθυσμός του ανέρχεται στους 5.000 κατοίκους περίπου και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λακωνίας. Αποτελεί ένα γραφικό λιμανάκι, όπου κανείς μπορεί να απολαύσει το ούζο του συνοδευμένο με χταποδάκι και άλλα θαλασσινά.
ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΑΥΡΑ
ΓΥΘΕΙΟ
“ΓΥΗ ΘΕΩΝ”
Το Γύθειο είναι ένας εξαίρετος τουριστικός προορισμός καθώς προσφέρει καλή διασκέδαση και ξέγνοιαστες διακοπές κοντά στη θάλασσα. Σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από το κέντρο του Γυθείου, βρίσκεται η μεγάλη παραλία του Μαυροβουνίου, όπου κανείς μπορεί να συνδυάσει τα καλοκαιρινά μπάνια με το wind-surfing, το beach volley ενώ οι παραλίες στο Βαθύ και στο Σκουτάρι θα σας προσφέρουν την ηρεμία που αναζητάτε.
Τέλος, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε άλλους κοντινούς προορισμούς όπως τη Μονεμβάσια, το Μυστρά, τον Ταΰγετο και τα πολυάριθμα μικρά γραφικά χωριά της μέσα Μάνης ( Αρεόπολη, Οίτυλο, Λιμένι, Κότρωνας, Πόρτο Κάγιο, Σπήλαια του Δυρού κ.τ.λ.).
ΜΑΝΗ ΛΑΚΩΝΙΑ
ΓΥΘΕΙΟ
ΙΣΤΟΡΙΑ – ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
Κατά το πέρασμά σας από το Γύθειο, μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε το «νησάκι της Κρανάης», το οποίο βρίσκεται ΝΑ του Γυθείου και συνδέεται με την ξηρά μέσω τεχνικού κρηπιδώματος από το 1898.
Σύμφωνα με την ιστορία, εκεί στεγάστηκε ο έρωτας του Πάρη και της Ωραίας Ελένης το πρώτο βράδυ της φυγής τους και πριν από το ταξίδι τους προς την Τροία. Η ονομασία της νήσου προήλθε από το κράνος, το οποίο ξέχασε ο Πάρης πάνω στη βιασύνη του. Στους νεώτερους χρόνους το νησάκι ονομάστηκε Μαραθωνήσι από το μυρωδικό φυτό μάραθος.
Σήμερα στην Κρανάη δεσπόζει με την παρουσία του ο πύργος του Τζαννετάκη, μια μανιάτικη πυργοκατοικία χτισμένη το 1829. Εκεί από το 1989 στεγάζεται το Ιστορικό και Εθνολογικό Μουσείο της Μάνης.
Επίσης, στο νησάκι βρίσκεται το παρεκκλήσι του Αγίου Πέτρου καθώς και ο πέτρινος φάρος, ύψους 22 μέτρων που κατασκευάστηκε το 1873.
Στην άλλη πλευρά του Γυθείου βρίσκεται το Αρχαίο Θέατρο, το οποίο ανακαλύφτηκε στα τέλη του 19ου αιώνα.